Cum se produc trabucurile si cum se fumeaza corect un trabuc

Trabucurile trec printr-un proces complex pana ce acestea ajung la produsul finit. Din numai doua linguri de seminte, se pot produce 10 hectare de tutun pentru trabucuri.
Mai intai vine recoltarea frunzelor, un proces greu care necesita multa atentie. Frunzele recoltate din partea de jos a plantelor (Valdo) au o aroma usoara, cele de nivel mediu(Seco), care sunt si cele mai mari frunze, dau o aroma blanda, iar frunzele de sus (Corona) au cea mai mare expunere la soare si, prin urmare, cel mai pronuntat gust. De asemenea, exista si tutun cultivat la umbra (sub panza), care se numeste Ligero (usor), Seco (uscat), Amarillo (galben) si Viso (Glossy).
Aceste frunze se re-sorteaza in functie de dimensiune si textura, sunt imbinate si agatate pentru a se usca, timp de 6-8 saptamani. In timpul intaririi, frunzele de tutun trebuie sa fie capabile sa elibereze umezeala. Totodata, acestea se elibereaza de toxine precum amoniacul si alte substante chimice care se dezvolta in timpul procesului. Aceasta fermentatie este foarte importanta, deoarece tutunul care nu trece prin acest proces nu va arde in mod constant si va avea un gust aspru si amar.
In pregatirea trabucurilor premium, se va folosi blender, o combinatie speciala de frunze de tutun pentru a se face umplutura. Acesta despica cele trei componente din care este formata tigara (umplutura, liantul si ambalajul). Toate acestea trebuie completate inainte de crearea combinatiei unice de tutun si ambalaj, care va duce la un trabuc perfect.
Urmatoarea arta care se foloseste pentru finalizarea unui trabuc este modelarea trabucului de catre un torcedor.
Fumatul unui trabuc este o modalitate excelenta de a te relaxa sau de a celebra o ocazie speciala. Inainte de a fuma un trabuc, trebuie sa stii cum sa alegi trabucul potrivit, cum sa il tai si cum sa il aprinzi.
Pentru a fuma un trabuc ca un profesionist, trebuie sa urmezi urmatorii pasi:
1. Familiarizeaza-te cu tipurile de trabucuri si pastreaza-le in conditii optime
2. Alege un trabuc slab
3. Verifica trabucul (sa nu fie uscat si sa nu existe fisuri in frunza)
4. Taie trabucul cu un cutter sau foloseste un puncher daca grosimea trabucului iti permite
5. Aprinde trabucul uniform, prin rotirea trabucului si apropierea acestuia de flacara
6. Fumeaza trabucul fara sa tragi in piept
7. Inlatura inelul cu brand-ul de pe trabuc
8. Nu scruma, lasa scrumul sa cada
Bucura-te de arta fumatului si de trabucul pe care l-ai achizitionat alaturi de o bautura fina.