7 remedii naturale pentru depresie

0
remedii naturale pentru depresie

Ce este depresia?

Cu totii avem moralul scazut uneori, dar depresia este mult mai mult decat o simpla tristete.

Depresia severa poate dura de la cateva luni la cativa ani si poate aduce cu sine sentimente intense de izolare si neputinta, care ne influenteaza relatiile, viata sociala si cariera.

remedii naturale pentru depresieDepresia este una dintre cele mai importante tulburari mintale din lume si creste intr-un ritm alarmant.

In Occident, combinatia de anxietate si depresie este cea mai frecventa tulburare de sanatate mentala, afectand 1 din 10 persoane.

Cum sa luptam cu depresia

Exista schimbari ale stilului de viata care va pot ajuta sa faceti fata sentimentelor de depresie, astfel incat acestea sa nu persiste si sa nu se intensifice.

Luati in considerare cateva dintre remediile pentru depresie de mai jos pentru a va schimba starea de spirit.

1. Faceti exercitii fizice

Exercitiile fizice regulate pot reduce stresul si ne pot face sa ne simtim mai bine.

De fapt, mai multe studii la scara larga au descoperit ca, in anumite cazuri, exercitiile fizice obisnuite pot fi la fel de eficiente ca medicamentele antidepresive si ca fac depresia mai putin probabil sa reapara.

Se crede ca exercitiile fizice stimuleaza eliberarea in organism a endorfinelor, precum serotonina si ajuta astfel la imbunatatirea starii de spirit.

Este important sa gasiti cateva forme diferite de exercitii fizice de care sa va puteti bucura. Acest lucru va va ajuta sa va mentineti ridicat nivelul de motivatie.

Vezi si:  2 dintre inovatiile care vor schimba asistenta medicala si medicina in anii 2020

2. Folositi suplimente alimentare

Multe persoane folosesc suplimente alimentare pentru a ajuta la ameliorarea depresiei si pentru a sprijini functia cognitiva normala. Daca va simtiti deprimati, incercati suplimentele pe baza de Rhodiola Rosea sau „radacina de aur”, cum mai este numita.

Rhodiolin Calivita, cu extract concentrat de Rhodiola Rosea, ajuta la reducerea stresului, prevenirea depresiei si a altor probleme de sanatate mintala.

3. Petreceti cat mai mult timp in aer liber

In lunile de iarna se observa adesea o crestere a cazurilor de depresie, cauzata de scaderea luminii solare naturale, ceea ce duce la reducerea productiei de serotonina. Pentru a combate acest lucru, incercati sa iesiti cat mai mult in timpul zilei pentru a expune pielea la lumina naturala a soarelui. In mod alternativ, terapia cu lumina poate ajuta, de asemenea, la cresterea nivelului de serotonina. Aceasta presupune utilizarea unei cutii care emite lumina similara cu lumina naturala.

4. Consumati ceai verde

Studiile au aratat ca persoanele care beau mai mult de trei cani de ceai verde pe zi au cu 44% mai putine sanse sa experimenteze simptome depresive in comparatie cu persoanele care beau putin ceai verde sau nu beau deloc.

Cercetatorii implicati in proces considera ca acest lucru se datoreaza aminoacizilor din ceai, care actioneaza aproape ca un tranchilizant asupra creierului.

5. Comunicati

Nu va feriti sa faceti conversatie. Majoritatea expertilor in sanatatea mintala considera comunicarea unul dintre cele mai importante tratamente naturale pentru depresie.
In primul rand, ganditi-va la motivele pentru care va simtiti deprimati si apoi incercati sa va deschideti catre un prieten sau catre un membru al familiei. Acest lucru poate elimina o parte din anxietatea asociata depresiei.

Vezi si:  Iata de ce te enervezi cand iti este foame

6. Faceti exercitii de respiratie

Respiratia profunda incorporeaza tehnici minte-corp care sunt concepute pentru a imbunatati controlul asupra corpului si a gandurilor.

Aceasta s-a dovedit a fi eficienta in combaterea depresiei, ajutand la preluarea controlului asupra gandurilor.

Exercitiile de respiratie cresc, de asemenea, aportul de oxigen catre creier si catre sistemul nervos, ceea ce imbunatateste starea de spirit permite organismului sa se relaxeze.

7. Mancati sanatos

Adoptarea unei diete echilibrate, cu multe fructe si legume, care incorporeaza toate grupele de alimente, este foarte importanta pentru combaterea depresiei.

Dieta mediteraneana poate fi deosebit de benefica, deoarece include mult peste proaspat, care ofera acizi grasi omega 3.

Acestea sunt elementele de baza pentru functionarea normala a creierului si pot ajuta la imbunatatirea starii de spirit.

Nu sariti niciodata peste o masa. Este important sa mancati la intervale regulate de timp pentru a oferi organismului dvs. nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect.

Mesele neregulate provoaca fluctuatii ale nivelului de zahar din sange si declanseaza modificari ale dispozitiei.

Incercati, asemenea, sa evitati dulciurile si bauturile carbogazoase, deoarece si acestea fac ca nivelul glicemiei sa fluctueze, ceea ce duce la oboseala si iritabilitate.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *